Din cele mai vechi timpuri mărul a fost considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe, iar sucul de mere presat la rece cuprinde toate beneficiile fructului, sporindu-i în plus calitățile de hidratare.
Această băutură delicioasă conține polifenoli și flavonoide cu efecte dovedite de prevenire a cancerului, anti-alergice și anti-inflamatoare.
Așa că hai să trecem la subiect. Iată cele mai apreciate efecte ale consumului de suc de mere presat la rece:
Așa cum am spus mai sus, mărul are în componență polifenoli și flavonoide, substanțe cu un excelent rol de susținere a sănătății inimii.
Studiile recente arată că polifenolii previn oxidarea colesterolului ”rău” și depunerea acestuia pe artere. Consumul de suc de mere are efecte antioxidante și reduce riscul bolilor coronariene.
El este, de asemenea, bogat în potasiu, mineral crucial pentru menținerea sănătății inimii. Potasiul este un vasodilatator care contribuie la reducerea tensiunii arteriale.
Sucul de mere are proprietăți anti-alergice și antiinflamatorii care pot contribui la ameliorarea simptomelor astmului.
În plus, polifenolii joacă un rol important în stimularea sănătății pulmonare și reducerea riscului bolilor de plămâni.
Această neplăcută problemă de sănătate apare atunci când intestinul gros absoarbe prea multă apă. Merele conțin sorbitol, care oferă o soluție la această problemă, deoarece în momentul în care ajunge în intestinul gros acesta atrage apa în colon, ușurând tranzitul.
Polifenolii abundenți, carotenoizii și fibrele dietetice, fac din consumul regulat de suc de mere un mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus.
Studiile au arătat că polifenolii din sucul de măr au proprietăți anti-obezitate și că aportul de mere sub diverse forme poate provoca pierderea în greutate la persoanele supraponderale.
Este dovedit faptul că flavonoidele și acizii fenolici sunt eficienți în prevenirea dezvoltării tumorilor și a celulelor canceroase.
Studiile au arătat că prezența anumitor agenți fitochimici și antioxidanți din mere poate acționa împotriva carcinogenezei.
Antioxidanții au un mare potențial de a acționa împotriva celulelor canceroase și prevenirea problemelor cauzate de stresul oxidativ.
Centrul German de Cercetare a Cancerului a constatat într-un studiu recent faptul că consumul regulat de suc de mere poate reduce riscul de cancer pulmonar și de colon.
Sucul natural de mere poate să protejeze creierul de efectele negative ale radicalilor liberi. Antioxidanții polifenolici din sucul de mere pot diminua moartea celulelor neuronale.
De asemenea, aceștia ajută tratarea unor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.
Studiile Universității din Massachusetts au relevat faptul că folosirea sucului de mere în dieta zilnică a cauzat vizibile îmbunătățiri comportamentale la bolnavii de Alzheimer.
Prezența vitaminei C și a antioxidanților în sucul de mere ajută la îmbunătățirea calității pielii și la prevenirea îmbătrânirii premature a acesteia.
Unele studii vorbesc despre utilizarea frecventă a sucului de mere în vederea reducerii inflamațiilor pielii, infecțiilor sau a ridurilor.
Merele, și implicit sucul lor, sunt bogate în vitamina A. Această vitamină are o contribuție importantă în ceea ce privește creșterea acuității vizuale și prevenirea afecțiunilor oculare.
Consumul regulat de suc de mere micșorează riscurile asociate sindromului metabolic, ajută la scăderea colesterolului, la normalizarea tensiunii arteriale și reduce riscul îmbolnăvirii de diabet.
În sucul de mere presat la rece se găsește acid malic, adjuvant dovedit științific în îmbunătățirea funcțiilor ficatului. Alcalinitatea sucului de mere ajută la eliminarea toxinelor din organism, și implicit din ficat.
Iată și câteva detalii nutriționale ale sucului de mere presat la rece:
Conform Departamentului de agricultură al Statelor Unite, o cană de suc de mere conține:
Așadar, consumând suc de mere presat la rece veți oferi organismului dumneavoastră un aport important de minerale, vitamine și antioxidanți.
Cu zero colesterol și o cantitate minimă de grăsimi saturate și sodiu, merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume.
Multe persoane preferă sucul de mere în locul consumului de fruct ca atare. Valoarea nutritivă a sucului de mere stors la rece și pasteurizat, fără adaosuri de conservanți, coloranți sau zahăr, este identică cu cea a fructului proaspăt.
Așa că dacă nu mai știi când a fost ultima dată când ai băut o porție zdravănă și delicioasă de suc de mere, poate ar fi momentul să o faci.
Ai sănătate curată în fiecare pahar!